Associació per a la Defensa de la Natura

Síguenos en facebook Síguenos en Twitter
. . . . . . . . . . . . . . online . online . cialis online kaufen deutschland . . . . . . online . . . . online . . . . . . . . online . . . . . . . . . online . . . .
Inici Activitats CURSET: OBSERVACIÓ DE LA FAUNA SALVATGE A ENCLAR, IDENTIFICACIÓ I NOCIONS DE GESTIÓ

CURSET: OBSERVACIÓ DE LA FAUNA SALVATGE A ENCLAR, IDENTIFICACIÓ I NOCIONS DE GESTIÓ PDF Imprimeix Correu electrònic

CURSET: OBSERVACIÓ DE LA FAUNA SALVATGE A ENCLAR, IDENTIFICACIÓ I
NOCIONS DE GESTIÓ

 

El proper divendres 9 d'agost al vespre i diumenge 11 al matí realitzarem un curset de fauna.

 

L’ objectiu d’aquesta activitat és conèixer la fauna salvatge mes emblemàtica d’Andorra, com l’Isard (Rupicapra pirenaica), el Gall de bosc (Tetrao urogallus) i la Perdiu blanca (Lagopus muta). També veurem altres especies com el cabirol (Capreolus capreolus) i el mufló (Ovis aries). En aquesta sortida, aprendrem com identificar-los, quins són els seus hàbits i el seu habitat. Com ja sabeu l’Isard, el cabirol i el mufló, són especies caçables sotmeses a un pla de caça, veurem de quina manera aquestes especies estan regulades a les nostres valls. També veurem quines accions es duen a terme a Andorra i a altres llocs del Pirineu per a estudiar el Gall de bosc i la Perdiu blanca, especies protegides a les nostres valls.

 

Programa:

 

Divendres 9 d'agost, de 20h15 a 22h15 al centre cultural La Llacuna d'Andorra la Vella:

Xerrada explicativa sobre el reconeixement d'espècies de la nostra fauna salvatge i la seva gestió.

 

Diumenge 11 d'agost al matí, sortida pràctica a la reserva d’Enclar:

Sortirem a les 6h30 del principi de la carretera dels cortals de Sispony a nivell dels Fenerols i pujarem fins la Collada de Montaner lo que farà uns 650m de desnivell. Si els ànims ens acompanyen arribarem fins a la cresta d’Enclar. Tot al llarg de la sortida si tenim sort podrem observar cabirols i potser algun mufló, al arribar a dalt ens trobarem en el domini dels Isards. També veurem traces de Perdiu blanca i de Gall de bosc, tot i que siguin especies comuns l’observació directa d’aquestes aus és molt difícil. La sortida durarà tot el matí, arribant a dalt farem un esmorzar, i baixarem cap al mig dia. Es recomana calçat de muntanya adequat (botes) i també podeu portar prismàtics per poder observar mes fàcilment aquests animals.

 

Curset a càrrec de Gaël Aleix, llicenciat en biologia, gestió de la muntanya i del pastoralisme, i tècnic en cinegètica.

 

Preu: Gratuït per als socis de l’ADN, 15 euros si no se's soci (és possible fer-se soci el mateix dia de l'activitat; el preu de la quota anual és de 18 euros).

 

Inscripcions: instruccions aquí.

 

 

Organitza: Associació per a la Defensa de la Natura (http://www.adn-andorra.org/)

d'espècies de la nostra fauna salvatge